Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys on merkittävä kädenojennus verottajalta verovelvolliselle. Kotitalousvähennys on suora verovähennys, eli se vähentää suoraan maksettavan veron määrää. Kotitalousvähennys on vuonna 2023 enimmillään 2250€ ja maksimissaan 40% työn osuudesta. Kotitalousvähennykseen liittyy vuosittainen 100€ omavastuu. Maalausliike Kotinekin on ennakkoperintärekisterissä ja näin ollen Kotinelta tilatusta maalauspalvelusta saa kotitalousvähennyksen. Kun maalauspalvelu on suoritettu hyväksytysti, niin asiakas saa laskun. Laskusta käy ilmi kotitalousvähennyksen hakemiseen tarvittavat tiedot.

Esimerkkitapaus:

Riitta tienaa vuodessa 30 000€ ja maksaa siitä veroa 7000€. 

Riitta tilaa samana vuonna talon ulkomaalauksen paikalliselta Maalausliike Kotinelta. 

Kotine maalaa Riitan talon mallikkaasti ja antaa Riitalle tarjouksen mukaisen laskun, joka näyttää tältä: Työn osuus 4500€ ja tarvikkeiden osuus 1000€. Yhteensä hinta on siis 5500€.

Riitta maksaa laskun talon maalauksesta.

Riitta avaa omaveron (omavero.fi) ja täydentää veroilmoitukseen kotitalousvähennyksen saamiseen vaaditut tiedot. Kotine Oy:n y-tunnus: 3011394-6, laskun loppusumma: 5500€ ja työn arvonlisäverollinen osuus: 4500€.

Kotitalousvähennyksen tiedot laitetaan sen vuoden veroilmoitukseen, jolloin lasku on maksettu.

Riitta saa kotitalousvähennyksen, joka on 40% maalauspalvelun laskun osuudesta, eli tässä tapauksessa 1800€.

Näin ollen verottaja palauttaa riitalle 1800€. Riitta maksaa lopulta veroa alkuperäisen 7000€ sijaan 5200€.

Lopputulos on se, että Riitta ihailee virvoitusjuoma kädessään talonsa loistavaa maalipintaa ja odottelee verokarhun lämmintä kädenojennusta veronpalautuksessa.

Mikäli sinulla on talon ulkomaalaus mielessä ja jokin kotitalousvähennykseen liittyvä seikka mietityttää, niin ota meihin yhteyttä. Maalausliike Kotine auttaa sinua mielellään toteuttamaan tarvitsemasi maalauspalvelut!

Kiinnostaisiko ulkoistaa kiinteistösi ulkomaalaus? Pyydä Kotinen maalauspalvelusta tarjous!

Tutustu Kotinen talon maalaus- ja katon maalaus- ja huoltopalveluihin, ja tilaa sellainen omalle kodillesi!